Ett festligt tema där man kan klä upp sig till tänderna är hollywoodfesten. På Hollywoodfesten samlas alla celebriteter och kändisar, så detta är ett väldigt brett tema. Vi vet personer som klätt sig som Batman eller Stålmannen denna dag lika väl som James Bond och Marilyn Monroe. Det mest vanliga är dock att man skriver frack/smoking och aftonklänning eller ”röda mattan” på denna inbjudan.

Fotografering
Be några vänner/kompisars barn att vara paparazzis denna dag och tag foto av gästerna allt eftersom de anländer till festen.  Stoppa gästen på röda mattan och se till att inramningen på bilden blir rätt. Gärna en stor kandelaber eller liknande och gröna växter i bakgrunden.

Inbjudan
En inbjudan skall se välkomnande ut och besvara följande frågor för din gäst:
När är festen (datum)? Var är festen (festlokal)? Hur tar man sig till festen?  Vad skall gästen ha på sig? Vad bjuder man på eller om det är knytkalas. Be även gästen att meddela om det är något de inte tål eller om det är något gästen förväntas ta med sig. Idag är det vanligt med olika typer av allergier eller att man är överkänslig för något. Varför ?  Kalle fyller 30 år OSA = Sista dag att anmäla sig till festen, som gäst skall man respektera detta datum och inte vänta med att anmäla sig till sista stund. Inbjudan gör du på tjockt vitt papper dekorerat i festens temafärger,  guld/silver/svart och ev. rött. Extra flott blir det om du skickar inbjudan per post och skickar i ett guld/silver/svart kuvert. Ett annat alternativ är utforma inbjudan som en biljett av något slag, här kan en biobiljett från förr inspirera.

Dekorationerna:  Dekorationerna går i rött, guld, silver och svart. Glöm inte den röda mattan och häftiga ”pelare” som du kan sätta upp vid entrén för att den skall få stjärnstatus.
Några häftiga vägskyltar med texten Sunset Boulevard, Hollywood Boulevard, Studio A får oss att känna oss som i en filmstudio.

Girlanger med stjärnor och lösa stjärnor att lägga på borden. Du kan också klippa ut stjärnor i guldpapper och göra en guldskiva/guldstjärna  med varje gästs namn på. Den ambitiöse ramar in i billiga träramar sprayade med guldfärg. Dessa kan ligga på varje gästs plats som ett placeringskort.
Eller så gör du så kallde ”filmisar” med porträtt på dina gäster. Be dem maila dig ett foto i samband med att de anmäler sig.

Väljer du en enfärgad svart duk är det snyggt med stjärnformad confetti, guld och silverfärgade servetter, tallrikar och muggar. Vi har även tallrikar och servetter med motiv som passar in i temat.
Servetterna viker du i en snygg vikning eller så rullar du dem och gör ett omtag till servetten i form av en bit film från en äldre filmrulle.

Serpentiner i metallic och glitter samt ballonger i massor i guld, silver och svart.
Det är väldigt snyggt att heliumfylla ballongerna och sätta dem i ett knippe i lite olika höjder med en tyngd vid golvet.  Levande ljus i kandelabrar på många platser i entrén. Låna alla kandelabrar som finns i bekantskapskretsen. Mycket gröna växter passar också in i temat. Kanske kan ni låna ihop?

”Filmisar” av alla de slag kan ramas in och sättas på buffébordet.  Gärna äldre motiv på Greta Garbo, Humphrey Bogart, Ingrid Bergman, Carry Grant mf l. Köp billiga träramar och spraya i guld eller svart. Får du tag i gamla filmrullar, en äldre filmkamera eller liknande är det häftigt att ställa fram dem som stämningsskapare. En filmklappa kan användas av toastmastern när det är dags för nästa programpunkt.

Vad bjuder vi på?
Någon typ av bubbel bjuder vi på redan i entrén, gärna i höga champagneglas. Skall det vara extra festligt sätt en halv jordgubbe eller en stjärnfrukt på kanten på glaset. Stjärnfrukten heter Carambola.
Det allra festligaste är förstås att ha ett champagnetorn och bjuda på snittar och plockmat.
Glöm inte ett alkoholfritt alternativ.

 Plockmat kan man göra med hjälp av små cocktailpinnar där man sätter minismörgåsar, vindruvor, ostkuber, korvbitar m m. Annat bra tips på plockmat är crostinis med tarpenade i olika former samt ost och kex.

Till huvudrätt passar det bra med ytterligare mingelmat då det kan vara svårt att ordna varm mat till många gäster. Marinerad fläskfilé eller kycklingfilé, potatissallad, rostbiff och salami samt olika sorters kallskuret.  Spett med cocktailtomater och minimozzarella, färskpotatissallad, grönsallad, fruktfat och goda såser. Vårt tips är att sätta fram skyltar vid varje rätt så att varje gäst vet vad de tar på faten.

Till efterrätten kaffe/te och en lyxig kladdkaka, gärna med bär, grädde och strössel. Det är också kul att göra en dessertbuffé med många olika sorters kakor och tårtor så att alla kan hitta sin favorit.
Ställ gärna tårtorna och kakorna på tårtfat med olika höjder så ser det festligt ut.
Sätt upp tydliga skyltar vid buffén vad det är du bjuder på.

I baren
I baren serveras härliga och lyxiga drinkar samt snacks.  Popcorn, jordnötter och ev. chips och ostbågar. Förbered flera skålar så blir det lätt när gästerna kommer till baren. Ta reda på om någon är nötallergiker så att det inte blir problem för dem på festen. Fina burkar med lock kan innehålla lyxiga chokladpraliner och godis i papper.
En barmeny underlättar för gästerna!

Musiken på festen
När gästerna kommer kan man ha bakgrundsmusik, sk loungemusik, eller musik från olika filmer.
Temat på spellistan denna kväll bör man anpassa till temat film.

Tävling
Sätt ihop en liten poängpromenad  eller frågesport med filmfrågor.
Priserna i denna tävling kan antingen vara en liten pokal i guld eller en Oscarsstatyett.
Vi har även ett roligt halsband som ni kan använda som pris, istället för medalj. 

Lycka till med Din fest!