Inbjudan

Börja med att göra en trevlig inbjudan att skicka ut. I en inbjudan finns det några enkla regler att hålla sig till, man svarar helt enkelt på frågorna: NÄR är festen (datum och klockslag), VAR skall festen hållas (adress och ev. vägbeskrivning till festlokalen/festplatsen), HUR är det tänkt
(dvs. om du/ni bjuder på mat och dryck eller om gästen förväntas ta med sig något) VARFÖR  t ex om någon fyller år och till sist VILKET tema ni valt för festen. Ett OSA (om svar anhålles) datum behövs för att du skall veta hur många gäster som kommer och kunna planera maten efter det.  Det betyder att det är sista dagen att anmäla sig till festen. Är du gäst skall du respektera detta datum och svara så fort som möjligt. Vänta inte till sista dagen! Glöm inte att berätta hur du vill ha svaret, via mail, sms, telefonsamtal, via facebook etc.

Hur klär vi oss på festen?  Denna fest har en dresscode som är grottfolksdräkt, säckväv eller något i leopardfärgat eller zebramönstrat tyg. Familjen Flintstone är välkomna och det är ett kul tips om ni vill komma som par eller som grupp. Dinosaur kan du också klä ut dig till på detta tema. Glöm inte en passande peruk och ett skägg.  Ett alternativ är att klä ut sig till urinnevånare i bastkjol. Många väljer att sminka sig bruna eller svarta till detta tema. Komplettera med ben i plast, cavemanklubbor i plast eller uppblåsbart och smycken på temat ”ben och tänder”. Sandaler passar på fötterna eller kom barfota (!)

Hur dukar vi på festen?
Om du har ett party hemma eller i en hyrd lokal kan du köpa ett tyg i leopard eller zebramönster
och lägga på bordet. Alternativt kan du lägga ut ett brunt tyg, brunt emballagepapper eller liknande. Du kan göra egna servettringar genom att klippa ut två stora löv och limma eller häfta tillsammans. Trä in servetten mellan ”löven”.  Du kan också ta ett färskt löv från ett träd och lägga på varje servett precis innan gästerna anländer.  Köp eller leta i naturen efter stora stenar som du kan använda som tallriksunderlägg eller bordsdekoration. Mossa är också väldigt fint. Köp små plastdinosaurier och ställ ut på varje tallrik. Det är jättefint om man binder ett enkelt brunt snöre runt halsen på dinosaurien och en ”adresslapp” med din gästs namn. Mycket ljus i passande färger.

Vi har sett bilder där man dekorerat gräsmattan genom att klippa ut schabloner som ser ut som en dinosauriefot och spraya enorma fotsteg utan för huset. Ser jättehäftigt ut. Vet dock inte vad de använt för färg till detta.

För att få safaristämning kan du klippa långa remsor av leopard eller zebratyg och hänga över dina stolar. Se till att mäta så att det passar just din stol. Fäst gärna med något litet stygn runt ryggstödet så att ditt ”överdrag” inte åker ner när gästen sätter sig. Lätt att ta bort efter festen.
Ett camoflagenät  passar i taket om du har möjlighet att fästa det på ett bra sätt.

Du kan måla enkla ”grottmannabilder” på brunt omslagspapper. Måla med vattenfärger eller liknande och sätt upp dina tavlor där det passar. Dekorera gärna med ett djurhuvud i tunn plast.

Utomhus

Vill du ha ditt party utomhus passar detta tema bra i skogen eller trädgården. Finns det möjlighet
att sitta runt en färdig eldstad är detta tema optimalt. Då kan var och en grilla sin egen mat över öppen eld. Blir ni många rekommenderas att man har utegrillar med sig så att det går lätt att fixa  maten. God stämning blir det då man sätter sig runt elden och äter!

Vad äter vi på festen?
Till detta tema passar det bra med revbensspjäll, grillspett, grillade majskolvar och kycklingklubbor.
Koka en stor gryta ris. Ett stort brytbröd är trevligt eller pinnbröd grillade över öppen eld. ”Dinosaurieburgare” kan också vara ett bra alternativ, speciellt om man håller till ute.

Till efterrätten: Frukt och bär, gärna uppdelade i olika skålar och på fat så att man själv får blanda sin fruktsallad tillsammans med nötter och russin. Vill du kan du vispa upp grädde eller göra denna goda sås att ringla över.  

Vit chokladsås
För 4 personer räknar man med 2 dl grädde och 2 dl grovhackad vit choklad. Koka upp grädden ,
ta kastrullen från plattan och låt chokladen smälta i grädden. Ringla den ljumna såsen över ditt val av frukt och nötter. Vill du hellre bjuda på kaffe och kaka så välj chokolate chip cookies eller kladdkaka.

Snacks på festen:  Grilla mashmallows över öppen eld

Att dricka på festen: Öl  eller vatten passar som dryck på denna fest

Vad gör vi på festen? Kasta spjut eller pil, skjuta pilbåge, sätta svansen på dinosaurien, kasta dinosaurieägg (boll i hink), ordlek – hitta flest ord i ett dinosaurienamn, memory (para ihop rätt dinosaurienamn med rätt bild). Hoppa säck.

Fotobås
Gör gärna ett ”fotobås ” med accessoarer så att varje gäst kan få ett roligt minne från festen.
Gör gärna fotograferingen obligatorisk. Ett gruppfoto är ett måste denna gång.

Lycka till med din fest!