Ett festtema som alltid är populärt är en hippiefest.
Det är ett lätt tema där man kan göra mycket med egna kläder och accessoarer och som de flesta tycker är roligt.

Inbjudan:  Gör en inbjudan med prästkragar och peacemärke på framsidan.
Kanske kan du ta be gästerna ta med sig egen kudde eller filt att sitta på?
Livet som hippie präglades av enkelhet och ni kan sitta på golvet och äta maten.

Hur är en hippie klädd?
En hippie är en person som ofta klär sig i byxor eller jeans med sk tjafs.
Man kan få till ”tjafset” genom att sy i stora kilar längst ner på byxorna. Tjejerna har med fördel långkjol.  Flätade skärp kan man göra själv genom att virka luftmaskor i långa rader och i olika färger. Sedan flätar man samman dessa till ett färgglatt skärp. Skjortor och bussaronger var batikmönstrade eller lappmönstrade (olika tygbitar sammansatta till ett tyg).  En populär kläddetalj är en väst som gärna får vara luddig eller ha fransar.  Ett pannband och ett peacemärke runt halsen kompletterar klädseln och plakat med budskap som ”Make love not war”, peacemärken, stora blommor och hjärtan passar in. På fötterna har du sandaler eller går barfota. Runda glasögon, sk Lennonglasögon, är ett ”måste”. Långa schalar kompletterar. Tygmärken eller sk badges med olika budskap eller smileys och en väska i jeanstyg eller läder med eller utan fransar. Bodega Partybutiken säljer också färdiga hippiedräkter för både kille och tjej.

Frisyren:
Killar som tjejer har långt rakt hår med mittbena och gärna ett pannband. Flätor är ett alternativ, antingen två enkla flätor eller många små flätor i ditt långa hår. Det är fint att dekorera frisyren med pärlor. Har du inte själv långt hår tar du på dig en peruk.  Håret är en mycket viktig del av hippiestilen. Man kan också komplettera med en keps, i frotté eller jeanstyg.

Hur dekorerar jag på festen?
Väggdekorationer i form av peacemärken, blommor, fredsduvor och hjärtan kan du tillverka själv. Dukar i olika färger på borden och kanske någon eller några lavalampor som dekoration. Du köper peacemärken att lägga på bordet eller använd vår confetti. Små buketter med prästkragar passar in.
Blommiga servetter eller våra servetter med lavalampa.

Vad äter ni på festen?
Ost- & skinkpaj med sallad, gratinerad kassler med ananas, kycklinggryta, grillad kyckling med potatischips (hur gott lät det?!), snittar eller landgångar. Är temat Woodstockfestivalen kan du med fördel bjuda på chili con carne som blev populärt i slutet av 60-talet. Till maten dricker ni sockerdricka, Zingo eller Pommac.