Gräddpatroner

Innehåller: 10 st patroner till gräddsifon. Patronerna är gjorda av stål och de är återvinningsbara. Sortera som metall. Patronerna är fyllda med ca 8g ren N2O och räcker till max 0,5 l grädde.

1) Observera att patronerna inte kan användas till sodasifoner.

2) Patronerna skall användas enligt gräddsifonens bruksanvisning.

3) Patronerna får inte användas av barn, lagra på säker plats.

4) Lagra patronerna kallt och torrt.

5) Gasen är inte avsedd att inhalera.

Gräddsifon - aluminium

Innehåller: 1st 500ml gräddsifon, 3st olika munstycken, 1st patronhållare och 1st rengöringsborste.

Instruktioner:
1. Vid första användning eller om gräddsifon stått oanvänd bör du tvätta den med varmt vatten och sedan med kallt vatten innan du fyller den med grädde.

2. Fyll med väl kyld grädde eller andra ingredienser beroende på receptet. Fyll inte gräddsifonen med mer än 500ml grädde.

3. Lägg packningen i huvudet och skruva fast huvudet på flaskan. Huvudet sitter korrekt när inga gängor syns. OBS korsa inte gängorna.

4. Lägg patronen i hållaren.

5. Skruva på hållaren på gräddsifonen tills du hör ett hissande ljud. Använd 1st patron per fyllning. Skaka gräddsifonen vertikalt 4-5 gånger. Om du använder väl kyld lätt grädde eller annan blandning skakar du upp till 10 gånger. Skruva av patronhållaren. Det hissande ljudet när du skruvar av patronen är normalt. Återvinn den tomma patronen som metall.

6. För att få ut grädden håller du gräddsifonen upp och ner och håller munstycket ca 1cm ovanför ytan. Tryck lätt på handtaget. Om grädden inte är tillräckligt fast skakar du på gräddsifonen en gång till. Vid senare användning skakar du inte igen.

7. Förvara alltid gräddsifonen i kylskåpet. Förvara aldrig gräddsifonen i frysen eller i en frysbox om kylskåpet har en sådan.

8. Vid förvaring av fylld gräddsifon skruvar du av och rengör munstycket noggrant med varmt vatten och därefter kallt vatten. Sätt tillbaka munstycket på gräddsifonen och ställ in den i kylskåpet. Innehållet håller i ett par dagar.

9. Vid rengöring trycker du på handtaget tills trycket är slut. Skruva av huvudet och tag ut packningen. Håll tag i ventilen inuti huvudet när du skruvar av munstycket. Rengör alla delar med diskmedel och borste. Rengör inte gräddsifonen med kokande vatten. Vissa diskmaskinsmedel är väldigt starka och rekommenderas inte att användas för gräddsifonen.